HUIS van Roosendaal: Definitief Ontwerp

Gemeente Roosendaal presenteert HUIS van Roosendaal
25 september 2019
Na de presentatie van het voorlopig ontwerp van het nieuwe HUIS van Roosendaal in mei is er hard gewerkt aan de uitwerking van het nieuwe HUIS van Roosendaal, zoals het Stadskantoor gaat heten. Deze week presenteert de gemeente met trots haar nieuwe HUIS en kan iedereen alvast een virtueel kijkje nemen.

Open en toegankelijk HUIS

Wethouder Cees Lok: “Het stadskantoor van Roosendaal is ongeveer 40 jaar oud en voelt gedateerd aan. Het gebouw is donker en gesloten aan de buitenzijde. In zomer is het er binnen te warm en in de winter vaak te koud. Ook zijn het gebouw en de faciliteiten niet altijd meer afgestemd op de dienstverlening naar inwoners. De publiekshal en kantoorruimten voelen niet meer van deze tijd. Dit gaat ingrijpend veranderen.” Het gebouw transformeert naar een open en toegankelijk HUIS van Roosendaal. Hier voelen inwoners zich welkom. Er komt veel daglicht binnen en je hebt ruim uitzicht op de omgeving. 

Tijdens het Roosendaals Treffen op zondag 29 september kunnen inwoners alvast een kijkje nemen in het toekomstige HUIS van Roosendaal. Tussen 12.00 en 17.00 uur opent het huidige Stadskantoor haar deuren. Onder begeleiding van een medewerker kunnen bezoekers mee het gebouw in en op een aantal punten zelfs met een VR-bril in de toekomst kijken.

pdf Definitief Ontwerp HUIS van Roosendaal (PDF, 1.98 MB)

Ruimtelijk en uitnodigend

De nieuwe publiekshal komt aan de stadszijde, zodat deze van buitenaf goed zichtbaar is. De publiekshal wordt door een nieuw atrium verbonden met de bovengelegen werkvloeren. Bezoekers in de publiekshal en medewerkers op de werkvloeren zijn zichtbaar voor elkaar. De glazen noordgevel van de publiekshal kijkt uit op de nieuwe rozentuin. Op de beletage, waar nu nog de bestuurskamers gelegen zijn, komt een eet-/leescafé. Inwoners zijn hier welkom voor een kop koffie.  

Vergadercentrum met eigen entree

Op de plek van de huidige publiekshal komt een vergadercentrum met grote en kleine zalen, met in totaal 400 vergader- en overlegplekken. Ruimtes die ook de raadsfracties gaan gebruiken. Hier krijgt het HUIS van Roosendaal een nieuwe, tweede, entree. Zo kan het vergadercentrum gebruikt worden als de rest van het gebouw gesloten is. 

Plezierige flexibele werkomgeving 

De gemeente Roosendaal wil graag een meer eigentijdse werkomgeving voor haar medewerkers. Een moderne werkomgeving met een goed klimaat, voldoende koel in de zomer en warm in de winter. 
Er komt een flexwerkomgeving met ongeveer 300 werkplekken. Het nieuwe HUIS komt op dezelfde plek, het Stadserf, en wordt, als alles volgens planning verloopt, medio 2021 opgeleverd.