Doet u mee?

Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.

Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.

Ik bezoek de website vandaag als

Hercules en Omphale zijn weer terug

Beeld in Emile van Loonpark
18 april 2019
Bezoekers van het Emile van Loonpark kunnen de beelden Hercules en Omphale bekijken. Wethouder Toine Theunis en restaurateur Raymund Bervoets onthulden vandaag, onder toeziend oog van tientallenbezoekers, de herstelde beelden.

Wethouder Toine Theunis (o.a cultuur): "Mooi om te zien dat de beelden er weer staan. Hiermee herstellen we de histroie in ere."

De beelden, inclusief sokkels, zijn een aantal jaar geleden uit het park gehaald, nadat ze waren vernield. De Bredase restaurateur Raymund Bervoets is een jaar bezig geweest om beide beelden te herstellen. Raymund Bervoets: “Het restauratieproces was uitdagend, omdat de koppen eraf lagen, konden we alleen fotomateriaal gebruiken om te achterhalen hoe ze er uit hadden gezien.”

Met een vrachtwagen zijn de beelden op woensdagochtend vervoerd naar Roosendaal. Samen wegen de beelden ruim 1500 kilo en dat maakte het terugplaatsen van de beelden geen makkelijke klus. Met behulp van een kleinere wagen en een kraan zijn eerst Hercules en daarna Omphale teruggezet op hun plek. De werkzaamheden hiervoor startten op woensdagochtend.