Goed nieuws: Sinterklaasintocht gaat door!

Sinterklaas
4 november 2021
De verwachte intocht van Sinterklaas in Roosendaal kan doorgaan. Kinderen kunnen Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag 13 november rond 13.00 uur verwelkomen bij de Zwaaikom. Er zijn geen polsbandjes nodig, zoals eerder wel was aangekondigd.

 

Bij de voorbereidingen van de intocht is nauw samengewerkt door het Sinterklaas comité en de gemeente. Daarbij werd gekeken wat er wel en niet mogelijk was. Het was daarbij nog maar de vraag of intochten gevierd konden worden. In eerste instantie werd verwacht dat er een Coronacheck noodzakelijk zou zijn. Om die reden werd een regeling met polsbandjes georganiseerd. Het kabinet gaf gisteren tijdens de persconferentie groen licht voor Sinterklaasintochten. De Coronacheck is daarbij niet verplicht gesteld. En dat is goed nieuws!

Arjan den Ouden, voorzitter van het Sint Nicolaas Comité Roosendaal zegt in een reactie: “Ik ben verheugd dat het kinderfeest door kan gaan. En dat het doorgaat zonder polsbandjes of andere beperkingen. Ik hoop écht dat we mooi weer krijgen en dat heel veel kinderen Sinterklaas komen verwelkomen in Roosendaal.”

Burgemeester Han van Midden is dubbelblij. Hij zegt: “Ik ben blij dat de Sinterklaasintocht door kan gaan. In de voorbereidingen hadden we  -uit voorzorg- ernstig rekening gehouden met beperkingen, zoals het verplicht stellen van een Coronatoegangsbewijs. Dat leverde veel negatieve reacties op. Maar we wilden met elkaar de intocht heel graag laten doorgaan. Die Coronacheck is nu van de baan geschoven door het kabinet en de Tweede Kamer. Ik verwacht veel blije kindergezichtjes en tevreden papa’s en mama’s te zien als de goedheiligman voet aan wal zet in Roosendaal. Ik roep iedereen op om er vooral een leuk en gezellig feest voor de kinderen van te maken.”

Ook de comités van de Sinterklaasverenigingen Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage zijn door de gemeente op de hoogte gesteld van de versoepelde maatregelen voor Sinterklaasintochten.