Doet u mee?

Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.

Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.

Ik bezoek de website vandaag als

GGD West-Brabant vaccineert 35.000 jongeren tegen meningokokken

Dit voorjaar worden in heel Nederland 860.000 jongeren ingeënt tegen de meningokokkenziekte
28 februari 2019
Dit voorjaar worden in heel Nederland 860.000 jongeren ingeënt tegen de meningokokkenziekte. Ruim 35.000 daarvan wonen in de regio West-Brabant. De GGD is druk bezig met de voorbereidingen van deze grote klus. In april en juni worden alle West-Brabantse jongeren tussen 14 en 18 jaar ingeënt.

Grootste inentingscampagne

Voor de GGD West-Brabant wordt het een van de grootste inentingscampagnes in de afgelopen decennia: die tegen de meningokokkenziekte. Nadat vorig jaar al ca. 4500 kinderen van 14 jaar werden gevaccineerd, zijn nu de jongeren tussen 15 en 18 jaar aan de beurt om een inenting te halen. Daarnaast vaccineert de GGD West-Brabant in april ook nog ongeveer 3.700 meisjes voor de ‘reguliere’ HPV vaccinatie.
“We zijn volop bezig met de voorbereidingen", laat directeur publieke gezondheid Annemieke van der Zijden van GGD West-Brabant weten. “Grootschalige inentingscampagnes zijn ons natuurlijk niet onbekend, maar het gaat nu wel om véél meer mensen.”

De schouders eronder

“Doordat alle GGD-medewerkers de schouders eronder zetten, gaan we als GGD deze grote klus klaren. Samen met collega-organisaties en studenten gaan wij de uitdaging aan om al onze West-Brabantse jongeren te beschermen tegen vier typen van de meningokokkenbacterie. We zijn nu volop bezig de voorbereidingen. Veel collega's vinden het leuk om dit erbij te doen”, aldus Van der Zijden. Behalve voor de inenting zelf, zijn ook extra mensen nodig voor het klaarmaken van de injecties, coördinatie van een sessie zoals ontvangst, registratie en administratie of het beantwoorden van vragen in het call center.

7 locaties, 26 vaccinatiesessies

De vaccinatiecampagne vindt plaats tussen 8 t/m 18 april en 11 t/m 21 juni. De inentingen vinden plaats op 7 locaties in de regio. In West-Brabant worden in totaal 26 vaccinatiesessies georganiseerd, allen van 16.00-20.30 uur. De jongeren ontvangen eind maart en eind mei de uitnodiging voor de inenting.
Meer informatie over de vaccinatiecampagne tegen meningokokken ACWY leest u op www.ggdwestbrabant.nl/meningokokken of de campagnewebsite van het RIVM: www.deelditnietmetjevrienden.nl.