Gemeente Roosendaal start meldcampagne voor vuurwerkoverlast: Melden werkt aanstekelijk

Afbeelding Meld Vuurwerkoverlast
18 november 2021
Door aanhoudende vuurwerkoverlast ontstond vorig najaar een onrustige situatie in onze stad. Het liep zo ernstig uit de hand, dat er stevige maatregelen nodig waren om de openbare orde en veiligheid weer terug te brengen naar een acceptabel niveau. Daarom roepen we dit jaar alle inwoners op om samen NEE te zeggen tegen nieuwe vuurwerkoverlast. Deze campagne informeert inwoners hoe ze via de juiste kanalen informatie over vuurwerkoverlast kunnen melden. Dit draagt niet alleen bij aan een veilige en beheersbare situatie, maar ook aan de opsporing van overlastgevers.

Hoor, weet of ziet u iets? Meld het dan!

Vanaf 18 november tot 2 januari zal er op verschillende momenten, via verschillende kanalen aandacht worden gevraagd voor het melden van vuurwerkoverlast. Het is namelijk van belang dat informatie over vuurwerkoverlast, of plannen daarvoor, bij de juiste collega’s terecht komt, zodat zij de juiste acties kunnen uitvoeren. Denk aan de tijdige inzet van buurtpreventie, boa’s en politie. En het werkt! Dankzij de meldingen hebben wij al een aantal overlastgevers kunnen aanhouden. 

Oude Raadhuis en TV toren gaan op groen

Vanaf 18 november 17:00 uur worden deze blikvangers van de stad groen verlicht als een symbolische ‘ja’ tegen het melden van vuurwerkoverlast. 

Posters

Door de hele stad verschijnen de volgende posters:

Vuurwerkoverlast meldcampagne poster

Deze posters worden in A3-formaat beschikbaar gesteld aan ondernemers om op te hangen in hun winkel, kantoor, kappers- of horecazaak. De poster kan door ondernemers vanaf vrijdag 19 november worden opgehaald in ontmoetingscentrum De Broedplaats Langdonk (voormalige Goede Herder Kerk), Lindenburg 84. De Broedplaats is open op weekdagen tussen 09:30 en 12:00 uur. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 12:00 en 16:00 uur. En op maandag- en donderdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur.

Campagnetour door de stad

Op verschillende dagen fietst een campagneteam langs scholen en door het centrum om jong en oud te vertellen hoe ze vuurwerkoverlast kunnen melden.

Persoonlijke oproep van de burgemeester

Eind oktober ontvingen alle ouders van Roosendaalse jeugd al een brief van de burgemeester waarin hij opriep tot waakzaamheid om rellen zoals vorig jaar te helpen voorkomen.