Gemeente Roosendaal gaat openstaande schulden Werkplein en Belastingsamenwerking van gedupeerden toeslagenaffaire kwijtschelden

Jong kind hand in hand tussen twee volwassenen in
15 juli 2021
Bent u gedupeerde van de Kinderopvangtoeslagaffaire? Dan krijgt u van het kabinet financiële hulp aangeboden. Dat is fijn, maar hiermee zijn mogelijk niet al uw financiële problemen opgelost. De gemeente Roosendaal gunt u een schuldenvrije toekomst, een nieuwe start. Daarom gaan wij uw openstaande schulden bij de Belastingsamenwerking West-Brabant en Werkplein Hart van West-Brabant kwijtschelden.

 

Wethouder Klaar Koenraad: “Het is al vreselijk wat is overkomen en mogelijk komt u nóg verder in de financiële problemen omdat er schulden zijn ontstaan. Bijvoorbeeld doordat de belastingaanslag of de rioolbelasting niet meer betaald kunnen worden. Dat laten wij in onze gemeente niet gebeuren!”

Hoe gaat het in zijn werk?

De Belastingdienst/Toeslagen geeft informatie aan gemeenten en waterschappen. De gemeente werkt samen met de Belastingsamenwerking West-Brabant en het Werkplein Hart van West-Brabant. Het uitwisselen van gegevens gebeurt volgens de privacyregels. Gaat het om u? Dan krijgt u bericht van de gemeente, de Belastingsamenwerking West-Brabant en/of het Werkplein Hart van West-Brabant. 

Behalve het kwijtschelden van schulden kunnen we ook ondersteuning bieden. Dat doet Inwonersondersteuning Roosendaal.

  1. Inwonersondersteuning kan helpen bij het aanvragen van de financiële compensatie. Heeft u moeite met het aanvragen van financiële compensatie van de Belastingdienst? Dan kan Inwonersondersteuning Roosendaal hierbij ondersteunen.
  2. Ook met andere vragen kunt u bij Inwonersondersteuning terecht. Financiële compensatie en het kwijtschelden van schulden is voor sommige gedupeerde ouders  dé oplossing. Maar dat zal niet voor iedereen zo zijn. Misschien zijn er problemen ontstaan rondom huisvesting, zorg of opvoeding. Ook dan kan Inwonersondersteuning Roosendaal hulp en ondersteuning bieden. De medewerkers van Inwonersondersteuning Roosendaal kijken samen met u wat er nodig is om u verder te helpen.

Twijfel niet en neem contact op!

  • Telefonisch op (0165) 75 00 50 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur)
  • Per e-mail: contact@ioroosendaal.nl 

De ondersteuning is gratis en u heeft er geen verwijzing voor nodig.