Geen vervoer van personen met Tullepetrein tijdens carnaval

Raad stelt krediet voor renovatie van het stadskantoor beschikbaar
28 februari 2019
De Tullepetrein gaat tijdens carnaval geen personen vervoeren. De Tullepetrein kan wel bewonderd worden tijdens de carnavalsoptocht van Tullepetaonestad en op andere momenten tijdens carnaval. Dat hebben de Stichting Carnaval Roosendaal, de Stichting Tullepetrein, de politie en de gemeente Roosendaal in goed overleg met elkaar besloten.

Geen vergunning 

De Stichting Carnaval Roosendaal heeft een vergunning voor de carnavalsfestiviteiten gekregen, zoals dat ieder jaar het geval is. In deze vergunning staat de Tullepetrein niet genoemd. Er is ook geen aparte vergunning verleend voor de Tullepetrein. Om die reden heeft er geen toetsing plaats kunnen vinden en is niet duidelijk of de locomotief en de wagons voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden en de eisen van de Wegenverkeerswetgeving. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en misverstanden tussen betrokken partijen is deze situatie ontstaan.

Veilig carnaval

Stichting Carnaval Roosendaal, Stichting Tullepetrein, de politie en de gemeente Roosendaal hebben gezamenlijk gezocht naar veilige oplossingen om de Tullepetrein toch de eer en glorie te geven die de trein verdient. Want voor alle partijen geldt: een gezellig én veilig carnavalsfeest voor iedereen!

Optocht

De Tullepetrein is daarom wel te bewonderen tijdens de carnavalsoptocht op zaterdagmiddag 2 maart a.s. Tijdens de optocht is de openbare weg afgezet en is er geen sprake van ander verkeer op de route. De optocht valt onder de vergunning van de Stichting Carnaval Roosendaal. Verder wordt de Tullepetrein tentoongesteld tijdens de kinderoptocht en op andere momenten tijdens carnavalsfestiviteiten in het centrum van Roosendaal. De betrokken partijen gaan uiteraard evalueren met het doel om hier lering uit te trekken voor volgende edities van het Roosendaalse carnaval.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Stichting Carnaval Roosendaal, Stichting Tullepetrein en de gemeente Roosendaal.