Dwangsom vanwege illegale werkzaamheden bouw

gemeente roosendaal legt dwangsom op aan eigenaar pand brugstraat
21 januari 2021
De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden.

Illegale bouwwerkzaamheden

Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie. De eigenaar van dit pand heeft een Omgevingsvergunning aangevraagd. De procedure rond deze vergunningaanvraag loopt nog. Hij was echter al wel gestart met vergunningplichtige bouwwerkzaamheden en dat is in strijd met wet. De bouwstop werd destijds schriftelijk aan hem bevestigd.

Dwangsom

Afgelopen week constateerde een gemeentelijk toezichthouder dat er, ondanks de eerdere stillegging, toch vergunningplichtige bouwwerkzaamheden in het pand Burgstraat 57 plaatsvonden. Dit is voor het college van burgemeester en wethouders reden om handhavend op te treden. De eigenaar krijgt een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Dit betekent dat als er, ondanks de bouwstop, toch vergunningplichtige bouwactiviteiten plaatsvinden in het pand, de eigenaar daarmee een boete € 25.000,- riskeert. 
Hij is hierover inmiddels geïnformeerd.