Burgemeester Han van Midden over het Coronavirus

Burgemeeester Han van Midden
13 maart 2020
De Coronacrisis grijpt hard om zich heen. Onze burgemeester Han van Midden zegt daarover het volgende.

"Minister-president Rutte gaf donderdag 12 maart een persverklaring. Hij verklaarde dat de maatregelen zijn aangescherpt en tot en met 31 maart zullen duren. Tevens gaf hij aan dat de maatregelen voor Brabant mogelijk verder worden aangescherpt.

Het is belangrijk dat we ons hier samen voor inzetten. Juist om met elkaar onze kwetsbare medemensen te beschermen. Wij doen er alles aan om de uitbraak van dit virus te beheersen.
Ik raad iedereen aan de informatie van het RIVM en de GGD goed te volgen en hun adviezen op te volgen. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen.

Ik wens u en ons allen veel sterkte in deze crisis. De mensen die ziek zijn of zich ziek voelen, de medewerkers in de zorg en het onderwijs waar veel van gevraagd wordt, de ondernemers die geraakt worden, de organisatoren van evenementen die worden afgelast en nog zoveel meer mensen die geraakt worden. Maar wij Roosendalers laten ons niet gek maken. Houd rust en met gezond verstand komt u een heel eind. Een tijdelijke sociale onthouding past immers prima in de oude ‘vastengedachte’ van weleer."

 

Klik hier voor actuele informatie over het Coronavirus en maatregelen die we als gemeente nemen.