Buiten sporten vanaf 11 mei

Kinderen aan het voetballen
22 april 2020
Vanaf 11 mei krijgen we meer ruimte van het Rijk om – onder voorwaarden – meer te gaan sporten.

Wethouder René van Ginderen roept sportverenigingen in een filmpje op om sport en bewegen voor de jeugd weer mogelijk te maken.

Belangrijkste voorwaarden

In dit document staan de voorwaarden uitgebreider beschreven: pdf 20200511 Voorwaarden sportverenigingen buitensporten (PDF, 77.06 KB)

 

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.

  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan (met ingang van 11 mei), als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

  • Binnen- en buitenzwembaden mogen per 11 mei hun deuren openen. Bezoekers dienen 1,5 meter afstand in acht te nemen

  • Wat blijft is dat ouders of toeschouwers langs de lijn niet zijn toegestaan, kantines blijven gesloten en dat thuis moet worden gedoucht

Verantwoord doorstarten

We doen opnieuw een beroep op alle verenigingen om op een verantwoorde wijze om te gaan met de extra ruimte. Als we dit weer goed aanpakken hopen we dat er snel nog meer mogelijk wordt, zoals het sporten in de fitnessclubs en contactsporten en binnensporten voor alle leeftijden. En sportwedstrijden kunnen dan weer plaatsvinden zonder publiek en verenigingskantines kunnen weer open.

Wij vragen jullie dan ook om alle regels goed na te leven en binnen je vereniging te communiceren aan leden en ouders. Zodat iedereen op de hoogte is van wat wel en wat niet mag, en zodat mensen elkaar niet onnodig in gevaar brengen. Want het virus is nog niet weg.

Activiteitenschema’s en protocollen opstellen

Dus we vragen om de eerder opgestelde protocollen voor de jeugd uit te breiden voor de nieuwe groepen die gaan sporten. Daarvoor ontvangen wij graag onderstaande twee documenten van jullie, nu voor alle leeftijdscategorieën.

docx Protocol buiten sportactiviteiten 20200429 xlsx Format activiteiten sport 20200429

 

Heb je vragen? Neem dan contact op via gezond@roosendaal.nl.