Brandveilig Leven Roosendaal

Ambassadeurs brandveiligheid zetten zich belangeloos in om de brandveiligheid te verbeteren
7 oktober 2020
Jaarlijks zijn er in Nederland 6000 woningbranden. Veel mensen staan nauwelijks stil bij de gevaren van brand. Toch heb je in veel gevallen maar 3 minuten tijd om de woning te verlaten. De brandweer kan nooit direct ter plaatse zijn, dus zijn de mensen de eerste minuten op zichzelf en op elkaar aangewezen. Bewustwording van de gevaren, het plaatsen van rookmelders en wat slimme tips kunnen al het verschil maken.

Ambassadeurs brandveiligheid

In Roosendaal is een team van vrijwilligers dat zich belangeloos inzet om de brandveiligheid te verbeteren. Zo’n ambassadeur heeft een voorbeeldfunctie en zet zich in voor een brandveilige woonomgeving in onze gemeente. Zij brengen de basiskennis over brandveiligheid in de woonomgeving over op andere inwoners . Deze ambassadeurs kunnen andere inwoners daarnaast helpen met adviezen hoe mensen brand kunnen voorkomen, vroegtijdig kunnen ontdekken en ontvluchten.

Voorlichting

Het team bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers, adviseurs van gemeente en brandweer. De belangrijkste taken zijn voorlichting geven en de Home Safety Checks. De gemeente Roosendaal en brandweer ondersteunen en faciliteren waar dat nodig is. Ook verzorgt de brandweer een korte opleiding.
Kijk voor meer informatie op www.brandveiliglevenroosendaal.nl.

Interesse 

Heb je interesse in voorlichting of wil je ook vrijwilliger worden? Dan kan dat uiteraard.
Neem contact op met het vrijwilligersteam Brandveilig Leven Roosendaal
Mail: brandveiligleven@roosendaal.nl
Facebook: Ambassadeurs Brandveilig Leven Roosendaal
Website: www. brandveiliglevenroosendaal.nl