Aannemers die het HUIS van Roosendaal gaan bouwen zijn bekend

Vandaag heeft wethouder Cees Lok de aannemers bekendgemaakt die het HUIS van Roosendaal gaan bouwen.
4 november 2020
Vandaag heeft wethouder Cees Lok de aannemers bekendgemaakt die het HUIS van Roosendaal gaan bouwen. Dat gebeurde door het onthullen van het nieuwe bouwbord aan het Stadserf. De bedrijven Heerkens van Bavel bouw, Van Dijnsen installatietechniek en SPIE Nederland trokken gezamenlijk een doek van het bouwbord waar tot eind 2021 hun namen op staan. Dan moet de verbouwing klaar zijn. Deze drie aannemers hebben de openbare aanbestedingen gewonnen om respectievelijk de bouw, de werktuigbouwkundige installaties en de elektrotechnische installaties te realiseren.

Drie winnende aannemers

Cees Lok, Wethouder Economie: ”Bij deze feliciteer ik de drie winnende aannemers van harte met deze opdracht. Ze hebben alle drie perfect voldaan aan onze wensen en eisen om het nieuwe HUIS van Roosendaal te realiseren. Daarbij waren duurzaamheid en kwaliteit twee hele belangrijke voorwaarden. We willen weer lang vooruit kunnen met ons stadskantoor nieuwe stijl. Het wordt een prachtige ruimte in een prachtige omgeving waar heel veel Roosendalers plezier van gaan hebben. Want niet alleen medewerkers van de gemeente, maar ook de gemeenteraad en inwoners van Roosendaal kunnen hier van gezamenlijke ruimtes en werkplekken gebruik maken.”

Planning

Behalve duurzaamheid en kwaliteit was ook een strakke planning een belangrijke factor bij de aanbesteding. De planning was én is nog altijd om het gebouw eind 2021 af te hebben. Deze drie aannemers hebben zich uiteraard ook aan deze eis gecommitteerd. Nu de circulaire sloop voortvarend is afgerond, kan de nieuwbouw beginnen, deels met hergebruik van oude materialen.

Enthousiast

De komende tijd zullen HVB, Spie en Van Dijnsen hun werkzaamheden op elkaar afstemmen en er zo met z’n drieën voor zorgen dat de bouw soepel verloopt. “Dat vergt natuurlijk de nodige samenwerking en het nodige overleg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze drie gerenommeerde partijen daar met elkaar uit gaan komen,” aldus wethouder Lok. “Het zijn ervaren ondernemers die, net als wij, enorm enthousiast zijn over dit project. Dat merk je aan alles. Er is ons alle vier –de drie aannemers én de gemeente– alles aan gelegen om dit tot een succesvol project te maken.”