Maatregelen Roosendaal

 

Afspraak

Heeft u een afspraak bij de gemeente, WegWijs Roosendaal of Werkplein Hart van West-Brabant en heeft u verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers om niet te komen en een nieuwe afspraak te maken. Dit geldt ook voor zaken die geen haast hebben. Heeft u een spoedzaak en wilt u langskomen? Maak dan online een afspraak.

Onderwijs en kinderopvang

Neem contact op met de school of kinderopvang van uw kind/kinderen voor specifieke informatie voor en over uw kind.
Voor algemene vragen over onderwijs en kinderopvang kunt u mailen naar opvang@roosendaal.nl.

Subsidieregeling meerkosten 2020 voor corona Jeugd en Wmo 

De VNG en het Rijk hebben afspraken gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan zorgorganisaties en professionals. Eén van de afspraken van het Rijk en de VNG betreft het vergoeden van de meerkosten die aanbieders maken om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen.

De subsidieregeling is voor zorgaanbieders en partners die zorg/ondersteuning leveren in regio West-Brabant West. Zorgaanbieders kunnen op basis van deze subsidieregeling in aanmerking komen voor een vergoeding van hun meerkosten, indien zij in de periode van maart t/m december 2020 meerkosten hebben gemaakt.

Gecontracteerde aanbieders Wmo/Jeugd hebben op 30 maart jl een bericht ontvangen met een aanvraagformulier Meerkosten Corona WBW. Gecontracteerde aanbieders die het aanvraagformulier nog niet hebben ontvangen kunnen deze opvragen via meerkostencoronazorg@roosendaal.nl. Aanvragen dienen voor 15 mei 2021 te worden ingeleverd. Meer informatie vindt u op de site Jeugdhulpbwb.nl.

Ophalen en wegbrengen en halen afval gaat door

Saver zorgt dat het afval opgehaald blijft worden. Het grondstoffencentrum Roosendaal/Halderberge is open. Het is er druk, dus houd rekening met wat langere wachttijden bij het grondstoffencentrum.

Evenementen afgelast

Alle evenementen zijn tot 1 september verboden. Dit geldt ook voor gebeurtenissen met minder dan 100 mensen. Voor vragen over evenementen en het aanvragen van een evenementenvergunning voor later dit jaar binnen de gemeente Roosendaal, kunt u een email sturen naar apv@roosendaal.nl.

Trouwen en uitvaarten

Voor uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen gelden landelijke regels: houd het aantal aanwezigen beperkt en bewaar 1,5 meter afstand. En hoe moeilijk dat ook is: bedenk een andere manier dan handen schudden of omhelzen om medeleven te betuigen of felicitaties over te brengen. En vergeet niet: als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis!

Meer informatie over uitvaarten
Meer informatie over bruiloften