Lucie van Oers (Bestaanszekerheid)

Lucie van Oers

Lucie van Oers houdt zich binnen de Adviesraad bezig met het thema bestaanszekerheid. Dit vanuit de intrinsieke motivatie om zelf graag iets te willen betekenen voor anderen, voor hen te spreken daar waar ze dit zelf niet altijd goed kunnen en de nood vanuit de praktijk te vertalen naar de beleidsvoering. In haar dagelijkse werk als Personal Trainer voor haar eigen fit20 studio in Bergen op Zoom ligt er een sterke basis om zich in te leven in anderen, ze te helpen en een luisterend oor te bieden daar waar nodig. 

De eerste lockdown was voor haar een trigger om wat breder de hulpvraag van mensen te bekijken. In april is zij als vrijwilliger begonnen bij stichting Social Klus. In eerste instantie bij de boodschappendienst, daarna voor het jeugdontbijt en nu nog altijd als "maatje" voor haar 90-jarige buurman. Ze omschrijft zichzelf als een mensen-mens en komt graag in contact met organisaties die zich inzetten voor hun medemens, een echte netwerker. Haar zes jaar ervaring als sportconsulent voor de Stad Antwerpen (district Berchem) heeft haar geleerd om samen te werken en breder te kijken dan enkel je eigen werkveld. Daarnaast heeft ze tijdens haar studententijd de nodige ervaring opgedaan in verschillende rollen van besturen en adviseren.  

In haar vrije tijd is ze moeder van Jake, houdt ze zich veel bezig met individuele sport (atletiek, mountainbiken, skeeleren) en geniet ze vooral ook van het leven als lid van het vrouwenbiergilde van Roosendaal.