Doet u mee?

Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.

Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.

 1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
 2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik bezoek de website vandaag als

Informatie voor (sport)verenigingen en culturele organisaties

 

Spelregels voor sport

Deze informatie is aangepast op 15 december 2020
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

 • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
 • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
 • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel.
 • Kinderen met klachten blijven thuis.
 •  Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen met grotere groepen sporten. Ze hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet.

Zwembaden zijn gesloten. Hierdoor kan er ook geen zwemles plaatsvinden.
 

Op de website van de Rijksoverheid leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement
 

Corona-gerelateerde vragen voor Roosendaal

Voor specifieke (hulp)vragen over sporten in Roosendaal in relatie tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met Erik-Jan Blook via gezond@roosendaal.nl of door te bellen naar 06 15 36 78 04. Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen kun je bij hem terecht. Hij inventariseert namens gemeente Roosendaal de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen.

Regelingen voor sportorganisaties

Ook de sportorganisaties worden getroffen door de coronacrisis. Daarom zijn er diverse landelijke regelingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen regelingen voor ondernemers en voor amateur(sport)verenigingen. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie:
Voor ondernemers: Bekijk een actueel overzicht van de regelingen.
Voor verenigingen: Bekijk actuele informatie over de regelingen.

Subsidies

Diverse organisaties maken gebruik van gemeentelijke subsidies om activiteiten te organiseren. In sommige gevallen kunnen die activiteiten niet doorgaan of komen ze gedeeltelijk te vervallen. De gemeente zal op korte termijn de subsidiepartners informeren hoe hiermee omgegaan zal worden.

Corona-gerelateerde vragen

Voor specifieke (hulp)vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met Erik-Jan Blook of Lizette Ernest via gezond@roosendaal.nl of door te bellen naar 06 15 36 78 04 (Erik-Jan Blook). Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen kun je bij hem terecht. Hij inventariseert namens gemeente Roosendaal de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen.

Met de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown zijn alle publiek toegankelijke locaties, zoals musea, theaters, casino's, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken, gesloten. 


De bibliotheek mag alleen open voor het halen en brengen van boeken. De bibliotheken in de regio zijn op dit moment dicht. Via de website van Bibliotheek West-Brabant komt er informatie over tijdelijke openingstijden. 

Het project ‘ Ik vergeet je niet’ van Cultuurcompaan en CCeducatie gaat gewoon door. De opdrachten worden via de website en huis aan huis verspreid.

De beoefening van podiumkunsten en cultuureducatie: repeteren en opnames maken door professionals voor bijvoorbeeld online voorstellingen kan blijven plaatsvinden.
 

Evenementen binnen en buiten blijven verboden. Vragen over een initiatief kunt u stellen via gezond@roosendaal.nl. Deze verzwaring ging in op maandag 14 december om 24.00 uur en duurt tot 19 januari 2021.  

Subsidies

Roosendaalse culturele verenigingen en stichtingen die financiële problemen hebben door de coronacrisis, kunnen vanaf maandag 16 november 2020 corona compensatie aanvragen via Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. De gemeenteraad heeft hiervoor € 50.000 beschikbaar gesteld. Aanvragen kan tot en met 6 januari 2021. Wanneer er meer wordt aangevraagd dan beschikbaar is, wordt het bedrag naar verhouding verdeeld (tendersysteem). Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. 

Poppodia en theaters vragen om steun

Doordat evenementen en optredens niet door konden en kunnen gaan dreigen poppodia, evenementenorganisaties en theaters in de financiële problemen te komen. Zoveel mogelijk evenementen worden op een later tijdstip aangeboden of er worden vouchers uitgereikt. In overleg met de organisatie wordt een passende oplossing bedacht. 

Consequenties voor ZZP-ers werkzaam in de culturele sector

Veel ZZP-ers en organisaties of verenigingen die werkzaam waren binnen de culturele sector zitten liepen opdrachten misliepen. Nog steeds zijn er minder mogelijkheden om op te treden. Repeteren met groepen is onder voorwaarden gelukkig weer mogelijk. Cultuur Verbindt Roosendaal heeft de meest voorkomende vragen gebundeld op https://www.cultuurverbindtroosendaal.nl/Zij verwijzen ook naar landelijke maatregelen en websites met informatie.

Corona-gerelateerde vragen voor Roosendaal

Voor specifieke (hulp)vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je per mail contact opnemen met Geertje Braspenning van Cultuur Verbindt Roosendaal via info@cultuurverbindtroosendaal.nl. Of met de ambtenaar cultuur van de gemeente, Marion Vriens via gezond@roosendaal.nl of door te bellen naar 140165. Zij inventariseren namens gemeente Roosendaal de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen en organisaties.

Uw thuissituatie

Informatie voor ouders met kinderen, over spanningen in huis, geldzorgen,eenzaam voelen, dak- en thuislozen