Informatie voor (sport)verenigingen en culturele organisaties

 

(waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen)

 

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan.

Spelregels voor sport

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Er geldt:

  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.  
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

  • Bij amateursport is publiek toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Hebben bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig?
  1. Zonder coronatoegangsbewijzen mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dat betekent dat er toeschouwers aanwezig mogen zijn die allemaal 1,5 meter afstand van elkaar houden en een vaste plek hebben. 
  2. Met coronatoegangsbewijzen mag tweederde van de capaciteit gebruikt worden. En bezoekers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Iedereen heeft wel een vaste zitplek.

Sportkantines

Ten slotte

Houd u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 

Met de versoepeling van maatregelen zijn ook culturele instellingen weer beter (beperkt) toegankelijk. Het museum Tongerlohuys is tijdens openingstijden open zonder tijdsslot. Er wordt een coronacheck uitgevoerd. Andere musea, theaters, casino's, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken zijn ook open. Soms met en soms zonder tijdsslot. Bekijk voor je bezoek de website van de betreffende instelling voor actuele informatie, openingstijden en maatregelen.  

CultuurCompaan start weer met projecten onder andere ‘Tijd van je Leven’ voor deelnemers van 70+. Voor actuele informatie verwijzen we je graag naar de website www.cultuurcompaan.nl

De beoefening van podiumkunsten en muziek: repeteren en opnames maken door professionals voor bijvoorbeeld online voorstellingen kan blijven plaatsvinden. Met een beperkt aantal bezoekers kan ook een voorstelling gegeven worden. Dit is ook afhankelijk van de locatie. 
 
Evenementen binnen en buiten blijven verboden. Daar volgen 17 september nadere berichten over. Als gemeente volgend we de richtlijnen van de landelijke overheid. Deze vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bij twijfel of specifieke vragen kunt u mailen naar gezond@roosendaal.nl

 

Subsidies

Roosendaalse culturele verenigingen en stichtingen die financiële of organisatorische problemen hebben door de coronacrisis, adviseren wij in gesprek te gaan met Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal om alternatieve mogelijkheden te verkennen Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. 

Poppodia en theaters vragen om steun

Doordat evenementen en optredens niet door konden en kunnen gaan dreigen poppodia, evenementenorganisaties en theaters in de financiële problemen te komen. Zoveel mogelijk evenementen worden op een later tijdstip aangeboden of er worden vouchers uitgereikt. In overleg met de organisatie wordt een passende oplossing bedacht. 

Consequenties voor ZZP-ers werkzaam in de culturele sector

Veel ZZP-ers en organisaties of verenigingen die werkzaam waren binnen de culturele sector zitten liepen opdrachten misliepen. Nog steeds zijn er minder mogelijkheden om op te treden. Repeteren met groepen is onder voorwaarden gelukkig weer mogelijk. Cultuur Verbindt Roosendaal heeft de meest voorkomende vragen gebundeld op https://www.cultuurverbindtroosendaal.nl/Zij verwijzen ook naar landelijke maatregelen en websites met informatie.

Corona-gerelateerde vragen voor Roosendaal

Voor specifieke (hulp)vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je per mail contact opnemen met Geertje Braspenning van Cultuur Verbindt Roosendaal via info@cultuurverbindtroosendaal.nl. Of met de ambtenaar cultuur van de gemeente, Marion Vriens via gezond@roosendaal.nl of door te bellen naar 140165. Zij inventariseren namens gemeente Roosendaal de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen en organisaties.

Uw thuissituatie

Informatie voor ouders met kinderen, over spanningen in huis, geldzorgen,eenzaam voelen, dak- en thuislozen