Informatie voor (sport)verenigingen en culturele organisaties

 

Binnensport

 • Alle binnensportlocaties zijn gesloten zijn. 

Buitensportlocaties 

 • Zijn open tussen 5 uur 's morgens en 5 uur 's middags. 
 • Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten op sportlocaties buiten tot 20.00 uur. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden onderling met teams van de eigen club. Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Wat zijn sportlocaties?

Sportlocaties zijn plekken die redelijkerwijs bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan, een klimhal of een golfbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg. Bij twijfel bepaalt de gemeente/handhaving of een plek een sportlocatie is.

Sporten buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

 • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
 • Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.(zoals op Cruyff- en Krajicek playgrounds). 

Sporten met tweetallen

 • Tweetallen mogen qua samenstelling gedurende de training niet van samenstelling wisselen. 
 • De afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. 
 • Groepsinstructie aan meerdere tweetallen is niet toegestaan
 • Dubbelen met padel, tennis, beachvolleybal etc. is niet toegestaan. Dit is hoe je het wendt of keert immers een groep van 4. Ook dat is gelijk aan vorig jaar december.

Publiek 

 • Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs. 

Sportkantines 

 • Sportkantines zijn gesloten.
 • Bij sportkantines op buitensportlocaties is alleen afhaal mogelijk.
 • Alleen toiletten mogen open blijven op sportlocaties buiten.

Zwemles

 • Zwemlessen voor A, B of C-diploma tot 17.00 uur zijn toegestaan. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.
 • Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien. 
 • Er zijn geen ouders en begeleiders als publiek aanwezig.

Verzorging paarden

 • Berijden van paarden voor verzorging is wel toegestaan.

Nuttige links en contacten

Voor actuele informatie over de maatregelen, specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we u naar de websites van onze partners met wie we uitvoerig dagelijks contact hebben. 

Culturele instellingen zijn gesloten tot en met 14 januari 2022.

Bibliotheek WestBrabant heeft de normale openingstijden. Bibliotheken zijn aangemerkt als essentiële organisatie. Bezoekers wordt gevraagd om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Activiteiten gaan niet door.

Senioren kunnen deelnemen aan de Stamtafel. Dit is de ontmoetingsplek voor ouderen in Roosendaal en de omliggende dorpen. U kunt daar een kopje koffie drinken, een goed gesprek voeren, of meedoen met leuke activiteiten. Er is speciale aandacht voor sport door Sportservice Noord-Brabant en creativiteit en muziek door CultuurCompaan. https://www.groenhuysen.nl/Overdag-bij-ons/stamtafel-roosendaal

Als gemeente volgend we de richtlijnen van de landelijke overheid. Deze vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bij twijfel of specifieke vragen kunt u mailen naar gezond@roosendaal.nl

Subsidies

Roosendaalse culturele verenigingen en stichtingen die financiële of organisatorische problemen hebben door de coronacrisis, adviseren wij in gesprek te gaan met Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal om alternatieve mogelijkheden te verkennen Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Poppodia en theaters vragen om steun

Doordat evenementen en optredens niet door konden en kunnen gaan dreigen poppodia, evenementenorganisaties en theaters in de financiële problemen te komen. Zoveel mogelijk evenementen worden op een later tijdstip aangeboden of er worden vouchers uitgereikt. In overleg met de organisatie wordt een passende oplossing bedacht. 

Consequenties voor ZZP-ers werkzaam in de culturele sector

Veel ZZP-ers en organisaties of verenigingen die werkzaam waren binnen de culturele sector zitten liepen opdrachten misliepen. Nog steeds zijn er minder mogelijkheden om op te treden. Repeteren met groepen is onder voorwaarden gelukkig weer mogelijk. Cultuur Verbindt Roosendaal heeft de meest voorkomende vragen gebundeld op https://www.cultuurverbindtroosendaal.nl/Zij verwijzen ook naar landelijke maatregelen en websites met informatie.

Corona-gerelateerde vragen voor Roosendaal

Voor specifieke (hulp)vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je per mail contact opnemen met Geertje Braspenning van Cultuur Verbindt Roosendaal via info@cultuurverbindtroosendaal.nl. Of met de ambtenaar cultuur van de gemeente, Marion Vriens via gezond@roosendaal.nl of door te bellen naar 140165. Zij inventariseren namens gemeente Roosendaal de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen en organisaties.

Uw thuissituatie

Informatie voor ouders met kinderen, over spanningen in huis, geldzorgen,eenzaam voelen, dak- en thuislozen