Informatie voor inwoners

De Rijksoverheid heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Roosendaal hebben we hier natuurlijk mee te maken.

Richtlijn Rijksoverheid

We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).
Bekijk de aangescherpte maatregelen die per maandag 23 maart gelden.

Algemene informatie over het Coronavirus

Landelijk en regionaal nieuws

Updates van het landelijke en regionale nieuws over het coronavirus staan op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De gemeente volgt de adviezen voor Noord-Brabant van het RIVM. Op de site van het RIVM staat een pagina met algemene informatie over het virus en ook een pagina met veelgestelde vragen.

Filmpje in begrijpelijke taal

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus lastig te volgen zijn. Voor deze mensen maakte de Stichting Lezen en Schrijven een filmpje in begrijpelijke taal. 

Information in other languages

At the website Government.nl you can find information about the coronavirus and the situation in the Netherlands.

Voor inwoners

Maatregelen in het kort

De maatregelen die het kabinet eerder afkondigde blijven ook tot 6 april gelden. Dat betekent dat we in Nederland tot die tijd:

  • zoveel mogelijk thuis blijven en sowieso thuisblijven bij milde verkoudheidsklachten, zoals, neusverkoudheid, hoest, koorts of keelpijn
  • geen handen schudden
  • thuiswerken als dat kan
  • houd in groepen waar mogelijk 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar. Lees hier hoe dit in de praktijk werkt
  • algemene hygiënemaatregelen nemen. Dit zijn: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.