Informatie voor bezoekers

 

Op de website van La Vuelta Holanda staan de kaarten en straatnamen van alle etappes. De 3e etappe op 21 augustus komt door gemeente Roosendaal.

La Vuelta Holanda begon al 100 dagen voor de start van het etappeweekend in augustus 2022. Vanaf 12 mei organiseren bewoners en organisaties uit gemeente Roosendaal al verschillende evenementen rondom sport, cultuur en feest. Daar wil je toch aan meedoen?

De boulevard kleurt rood in Wouwse Plantage! 

In Wouwse plantage is het hele weekend lang feest. Op het evenemententerrein bij Natuurpoort Wouwse-Plantage vinden allerlei activiteiten plaats. Het wordt een feestweekend voor jong en oud! 
Vrijdag 19 augustus: 

 • 19.00-01.00 uur: Ibiza feestavond. We gaan warm Draaien voor de Vuelta!  Samen met DJ Jantje, Bad Berry, Barry Fest, KroesControl & more. Kaartverkoop via de Facebookpagina van De Boulevard kleurt Rood.

Zaterdag 20 augustus

 • 13.00 uur: Spaanse Zeskamp. Het BewonersPlatform Wouwse Plantage organiseert een Spaanse Zeskamp. Voor de supporters zijn er springkussens en spelletjes voor jong en oud.  
 • 19.00 – 01:00 uur:  Vamos Holanda. Een groot muziekspektakel met een Spaans tintje met optredens van Corne van Meer, René Schuurmans, Belle Perez, Raymon Hermans, Yves Beerendse, JP Chacon, Django Wagner, Jeffrey Kuipers, Samantha Steenwijk en Vinzzent.  Kaartverkoop via de Facebookpagina van de Boulevard kleurt Rood.

Zondag 21 augustus: 

 • 08.00-12.00 Tour de Pin’k – Dames MTB Tocht De Koepel en een Tourtocht voor diverse doelgroepen RTC Zomerlust 
 • 10:00 – 12.00 uur: Dikke bandenrace Plantagebaan
 • 12.00 - 21.00 uur: Doorkomstfeest. Alles staat in het teken van de doorkomst van La Vuelta. Via een groot scherm is de hele etappe te volgen. Oud-profwielrenners spreken over La Vuelta en KNWU-speaker Laurens van de Klundert voorziet de koers van  live commentaar.  Natuurlijk is er ook muziek, een hapje en een drankje en heel veel gezelligheid!

21 Etapas de Nisipa 

Laat uw zintuigen prikkelen tijdens een gevarieerd programma op de vooravond van de doorkomst van La Vuelta. Spanje, passie en verbinding staan centraal tijdens 21 Etapas de Nisipa op 20 augustus. 
Spanje staat bekend om zijn tapas. Dit zijn kleine gerechtjes. Tijdens Etapas de Nisipa worden er 21 figuurlijke tapas geserveerd, in de vorm van bijzondere bijdragen. Dit aantal staat gelijk aan het aantal etappes van de Vuelta van 2022. 

In samenwerking met het Openluchttheater Nispen, de lokale Horeca en lokale verenigingen organiseert het Wielercomité Nispen een cultureel avondvullend programma. Tijdens Etapas de Nisipa worden er 21 figuurlijke tapas geserveerd, in de vorm van bijzondere bijdragen. Dit aantal staat gelijk aan het aantal etappes van de Vuelta van 2022. Deze tapas worden geserveerd in een wielercafé. Opvallende aanwezige in het wielercomité is Luc Suijkerbuijk, één van de beste Nispense wielrenners allertijden. Hij won in 1989 de etappe naar Avila in de Vuelta en woont al jarenlang in Spanje (Castellon). Ook nemen Jacques van der Poel, Jürgen de Jong en Gerwin de Regt deel aan het wielercafé. Het belooft een avond met mooie wielerverhalen te worden.

Kom zoveel mogelijk op de fiets! Door de vele wegafzettingen kunt u niet overal met de auto terecht. Met de fiets kan dit wel. U kunt uw fiets stallen op het schoolplein van basisschool H. Hart

Komt u toch met de auto? Dan kunt u hier terecht:
Op vrijdag 19 augustus:

 • Op de reguliere parkeerplaatsen
 • Op het tijdelijke parkeerterrein aan de Kolenbaan (ingang via Plantagebaan nrs. 176-178). Kolenbaan is dan éénrichtingsverkeer vanaf de Plantagebaan.
 • Aan de Wildertsedreef (ingang via de Schouwenbaan, de Wildertsedreef wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer).

Op zaterdag 20 augustus:

 • Op het tijdelijke parkeerterrein aan de Kolenbaan (ingang via Plantagebaan nrs.176-178). Kolenbaan is dan éénrichtingsverkeer vanaf de Plantagebaan.
 • Aan de Wildertsedreef (ingang via de Schouwenbaan, de Wildertsedreef wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer). 

Let op! Vanaf 10.00 uur geldt een parkeerverbod op de reguliere parkeerplaatsen.

Op zondag 21 augustus:

 • Op het tijdelijke parkeerterrein aan de Kolenbaan (ingang via Plantagebaan nrs. 176-178). Kolenbaan is dan éénrichtingsverkeer vanaf de Plantagebaan. 
 • Aan de Wildertsedreef (ingang via de Schouwenbaan, de Wildertsedreef wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer).
 • Op dit kaartje ziet u de omleidingsroute tijdens de dikke bandenrace (10:00 – 12.00 uur)

Houd ook rekening met het volgende:

 • Het kruispunt aan de Wouwse Hil (kruising Westelaarsestraat/Plantagebaan) wordt om 14.00 uur afgesloten. Moet u daarlangs om de parkeerplaatsen te bereiken? Zorg dan dat u hier vóór 14.00 uur bent.
 • Het is niet mogelijk de parkeerplaats bij Wildertsedreef tussentijds te verlaten. Dit kan pas na 16.30/16.45 uur, i.v.m. de doorkomst.  De parkeerplaats aan de Kolenbaan kan wel tussentijds verlaten worden.
 • Op zondag 21 augustus is de kom van Wouwse Plantage gesloten voor doorgaand verkeer vanaf 09.00 uur. De parkeerplaats aan de Kolenbaan en de wijk aan de aan de Paul Emsensstraat. Activiteiten vinden plaats tussen Plantagebaan 191 en de Natuurpoort.