Hulp nodig en initiatieven in de stad

 

Plaatselijk en regionaal zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp. We zetten ze hier op een rijtje.

Lokale initiatieven

Inwonersondersteuning

Inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Deze nieuwe toegang tot welzijn komt in de plaats van WegWijs Roosendaal.

 

Inwonersondersteuning Roosendaal is te bereiken op het nieuwe telefoonnummer 0165 – 75 00 50. Ook is er een nieuwe website gemaakt. Inwonersondersteuning Roosendaal is een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal.
0165 – 75 00 50
www.inwonersondersteuningroosendaal.nl
 

Hart voor Roosendaal

Hart voor Roosendaal is het initiatief van professionals die zich pro-deo inzetten voor allerhande zaken aangaande de Corona-crisis. Hart voor Roosendaal vraagt vooral aandacht voor lokale ondernemers, plaatselijke maatschappelijke initiatieven en steken initiatieven een helpende hand toe.

VVV Roosendaal

Het VVV Roosendaal vraagt om vooral lokaal boodschappen te doen en online te shoppen bij Roosendaalse ondernemers.
Het VVV heeft een lijst opgesteld van horecagelegenheden voor het bezorgen en/of afhalen van maaltijden.

Geniet zo van een culinair avondje in eigen huis!

Roosendaal voor elkaar

Roosendaal voor elkaar verzamelt alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Op de website van Roosendaal voor elkaar kunt u hulp vragen en aanbieden.

Bent u al samen met andere inwoners aan de slag, maar kunt u wat extra ondersteuning hierbij gebruiken? Neem dan contact op met Lize Vandenberghe. Zij coördineert en ondersteunt deze initiatieven vanuit de gemeente. U bereikt haar via telefoon op (06) 257 780 79 of via de mail l.vandenberghe@roosendaal.nl.

Wouw helpt Wouw

Wouw helpt Wouw is een initiatief voor en door de inwoners van de voormalige gemeente Wouw (Wouw, Heerle, Moerstraten en Wouwse Plantage). Het is een marktplaats voor vraag en aanbod om dorpsgenoten te helpen. Dit kan via de Facebookpagina Wouw helpt Wouw, via mail info@lokaalinkopen.nl en via telefoon (0630700644).

Stichting Social Klus

Stichting Social Klus biedt een boodschappendienst aan voor heel de gemeente Roosendaal (inclusief de dorpen). Heeft u boodschappen nodig maar kunt u dit niet zelf? Neem dan contact op met de boodschappendienst via +31 6 39340623 of info@socialklus.nl)

Binnen 3 werkdagen (vaak sneller) brengt een vrijwilliger van Stichting Social Klus de boodschappen thuis. U krijgt de bon en u kunt bij aflevering pinnen. Het mobiele pinapparaat wordt gedesinfecteerd.

Buddylink

BuddyLink biedt een online maatjescontact aan voor heel de gemeente Roosendaal (inclusief de dorpen). Zoek jij iemand die jou regelmatig even belt en vraagt hoe het met gaat? Iemand waar u uw verhaal bij kwijt kan of gewoon even een kletspraatje mee kan hebben? Iemand die er speciaal voor u is? Meld u dan aan bij via 06-24620715

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Vul dan het contactformulier in.

Regionale en landelijke initiatieven

Brabant Helpt Elkaar

Omroep Brabant heeft een Facebookgroep opgericht: Brabant Helpt Elkaar. Hier delen mensen initiatieven en bieden ze zelf hulp aan.

Rode Kruis Hulplijn

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is (070) 445 58 88. De hulplijn is bedoeld voor de meest kwetsbare mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving.

KRO-NCRV Corona Quarantaine Contact

De KRO-NCRV brengt mensen samen via het Corona Quarantaine Contact. Zit u uit voorzorg in quarantaine of omdat u ziek bent? Vul dan dit formulier in.

De Luisterlijn

De Luisterlijn (088 - 0767000) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.

ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen)

Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO (0348 – 46 66 66)

De Mantelzorglijn

Zorg je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel de Mantelzorglijn: 030 - 760 60 55 of stel je vraag via WhatsApp: 030-760 60 55 (bereikbaar op werkdagen van 9 - 16 uur).

De Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon kunnen kinderen elke dag (gratis) vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Dit kan via telefoon via 0800 0432 of via chat op de website van de Kindertelefoon (met leeftijdsgenoten of met een vrijwilliger).