Herstelwerkzaamheden Amethistdijk

We zijn op 11 maart 2019 begonnen met herstelwerkzaamheden aan de Amethistdijk.

De weg en het trottoir waren flink beschadigd door wortelopdruk. Om die reden hebben we 57 bomen verwijderd. Er worden uiteindelijk 51 nieuwe bomen geplant op betere locaties, zodat ze beter kunnen groeien en geen wortelopdruk meer veroorzaken. Dit werk is zo goed als klaar. We moeten alleen nog nieuwe bomen planten. Daarnaast moeten we nog een deel van de Amethistdijk aanpakken bij de huisnummer 14 t/m 32. Net voor de zomervakantie hebben wij een voorlopig ontwerp met de bewoners besproken. De opmerkingen van de bewoners hebben wij verwerkt en nu ligt er een definitief ontwerp.

pdf Definitief ontwerp Amethistdijk (PDF, 758.59 KB)

Wat gaan we daar doen

  • Ter hoogte van de huisnummer 14 t/m 32 betegelen we de trottoirs opnieuw en blijven de bomen behouden. De parkeervakken worden verhoogd, om zo wortelschade in de toekomst te voorkomen. Door dit verhoogd aanleggen, verdwijnt de bestaande uitstapstrook. De parkeervakken maken we daarom extra breed, zodat u toch makkelijk in en uit kunt stappen.
  • We leggen extra parkeervakken aan (bij huisnummer 2 t/m 12).  Er komen in totaal 4 plaatsen bij.
  • In de strook groen ter hoogte van huisnummer 2 t/m 12 verwijderen we 3 bomen. We verwijderen deze bomen in de week van 11 t/m 17 november. Uiteindelijk planten we 7 nieuwe bomen. We hebben gekozen voor een sierappel die weinig overlast veroorzaakt. In de lente draagt deze boom mooie witte bloemen en de herfstkleuren van de bladeren zijn geel/oranje/rood en purper. Ook vervangen we de bestaande laurierstruiken voor nieuwe.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan bij dhr. A. Deurloo op nummer 14 0165 of via e-mail a.deurloo@roosendaal.nl