Herinrichting Nieuwstraat/Kuiperstraat

De Nieuwstraat wordt opnieuw ingericht. De straat wordt een 30km/u gebied en krijgt veel meer groen. Er komt een zogenoemd “Shared Space” gebied, waar verschillende weggebruikers (voetgangers, fietsers, auto’s, leveranciers van De Kring en de bioscoop) op een veilige manier gebruik kunnen maken van de ruimte. Ook komen er in dit gebied extra fietsparkeerplaatsen. Aansluitend wordt ook de Kuiperstraat opnieuw ingericht. Daar wordt de bestrating opnieuw gelegd en het groen verbeterd. 

Ontwerp

Totstandkoming van het ontwerp

Met omwonenden en gebruikers is het ontwerp uitgebreid gesproken en afgestemd ter voorbereiding, vanaf september 2019. In bijeenkomsten en met behulp van film zijn de voorlopige ontwerpen besproken en toegelicht. Bij de totstandkoming van het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de omwonenden. Een laatste onderwerp waarbij we afstemmen met omwonenden is het groenplan. We verwachten dit eind augustus/begin september 2020 te kunnen bespreken met omwonenden.  

Hieronder ziet u impressies over hoe de Nieuwstraat er na inrichting uit komt te zien.  

Nieuwstraat Kuiperstraat 1Nieuwstraat Kuiperstraat 2Nieuwstraat Kuiperstraat 3

 

Definitief ontwerp

pdf 2020-05-20 Definitief ontwerp Nieuwstraat Kuiperstraat(1) (PDF, 2.03 MB) pdf 2020-05-20 Definitief ontwerp Nieuwstraat Kuiperstraat (2) (PDF, 316.82 KB)

 

Heeft u vragen? 

Met vragen kunt u terecht bij dhr. H. Hendrickx (directievoerder) via telefoonnummer 140165 of per  e-mail: h.hendrickx@roosendaal.nl 

Planning

Op dinsdag 2 juni start aannemingsbedrijf Gebr. Oomen B.V. uit Sprundel in opdracht van gemeente Roosendaal met de herinrichting van de Nieuwstraat en Kuiperstraat. 

De werkzaamheden worden in een aantal fases uitgevoerd, met name om ervoor te zorgen dat het politiebureau bereikbaar blijft: 

Fase Betreft Vanaf
Fase 0 Voorbereidende werkzaamheden 25 mei 2020
Fase 1

Gedeelte parkeergarage De Biggelaar t/m uitrit politiebureau 

2 juni 2020
Fase 2

Gedeelte Uitrit politiebureau tot Burgemeester Prinsensingel 

Tot uiterlijk vrijdag 24 juli 2020 

Fase 3 

Herinrichting Kuiperstraat 

Maandag 17 aug – Vrijdag 11 sept 2020 

Herinrichting Nieuwstraat Kuiperstraat

Bereikbaarheid

Tijdens de gehele herinrichting van de Nieuwstraat is parkeergarage De Biggelaar gesloten en wordt de Nieuwstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Bezoekers aan de binnenstad worden doorverwezen naar de parkeergarage op de Nieuwe Markt. 

De Kuiperstraat is gedurende bovengenoemde voorbereidende werkzaamheden en fase 1 en 3 niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.